látogató számláló
 Oldaltérkép Aktuális
 


Revue Thommen

A cég eredeti neve Waldenbourgi Óratársaság volt, majd 1859-ben Louis Tschopp és Ferdinand Thommen megvette a vállalkozást, és három évtizeddel később a nevét is megváltoztatták, akkor kapta a Revue Thommen nevet.

A huszadik század közepén vált igazán ismertté a márka, amikor a Cricket modell hírességek kedvencévé vált, ezzel mintegy nagyszerű reklámot biztosítva a márka számára.

A Cricket hangereje

Hozzávetőlegesen a második világháború vége felé vált nyilvánvalóvá, hogy a vásárlóközönség új igényeket támaszt technikailag a karórák iránt. Felvetődött, hogy szükség lenne egy ébresztő funkcióra, mely igazán nagy problémát jelentett kezdetekben a mérnökök számára.

Ditisheim volt az a mérnök, aki végül feltalálta a szerkezetet. Az alapelv egyszerű volt, a problémát csak az okozta, hogy egy kis méretű, jelen esetben, karórában hogyan lehet megoldani. Az órába került két hangadó szerkezet, melyhez egy apró üreget társítottak, ami felerősítette a hangot. Kettős falat hoztak létre az óra tokjában, a két fal közötti rész szolgált a hang felerősítésére, melyet egy lyukacsos réteg továbbított. Ezzel a találmánnyal Ditisheim képes volt létrehozni a megfelelő erősségű hangot, anélkül, hogy akár viselés közben, viselője csuklója tompítaná az ébresztő hanghatást.

Politikusok órája

Amikor a Cricket működési elvét, illetve kifejezetten az ébresztő funkciót Ditisheim nyilvánosan bemutatta, egy modellt Harry Truman amerikai elnöknek ajándékozott. Az elnök tetszését roppant mód elnyerte ez a modell, onnantól kezdve minden nyilvános szereplésekor viselte az órát. Ez hatalmas reklámot jelentett a márkának, különösen a Cricket modellnek.

Truman csak egyike volt azon amerikai elnököknek, akik Cricket modellel rendelkeztek, ízlésében követte őt Eisenhower, Johnson, Bush, Kennedy, Nixon, Ford, Carter, Clinton és Gorbacsov.

Igazán széles körű reklámot az jelentette, amikor Gorbacsov saját Cricket-jét viselte 1990-ben a Béke Nobel-díj átvétele alkalmával, melyet akkoriban minden nagyobb újság és magazin kiemelt.

Kedvezményes ár iránt érdeklődni ITT tud!


Órák egyedi megrendelésre is!

Érdeklődjön ITT!

Használt óráját napi áron beszámítjuk!


keresőguru honlapkészítés Sitemap