látogató számláló
 Oldaltérkép Aktuális
 


Eterna Soleure Chronograph Mondphase (holdfázis)

Referenciaszám: 8340. 41. 10. 1213
Óramű:
automata, ETA 7751 kaliber (Valjoux);
30 mm átmérő, 7,9 mm vastag; 25 köves; 28.800 A/h
Funkciók:
óra, perc, kismásodperc; stopper;
Dátum, nap, hónap, holdfázis; második Időzóna
(24 órás kijelző)
Tok:
nemesacél, 42 mm átmérő, 13,2 mm Vastag;
Zafírüveg
Szíj:
krokodilbőr, zsanérzár
Változatok:
különböző számlapokkal, és Szíjakkal
Bolti ár: 3.600,- €
Kedvezményes ár iránt érdeklődni
ITT tud!
 

Eterna Vaughan Big Date

Referenciaszám: 7630.69.10.1185
Óramű:
automata, ETA 3030 kaliber;
30 mm átmérő, 9,3 mm vastag; 27 köves; 28.800 A/h
Funkciók:
óra, perc, központi másodperc,
nagy dátum
Tok:
vörösarany, 42 mm átmérő, 9,3 mm Vastag;
Zafírüveg, üveg hátlap, 50 méterig vízálló
Szíj:
krokodilbőr, zsanérzár
Változatok:
Nemesacél: 5.900,- €
Nálunk nemesacél változatban: 4.500,
- €
Bolti ár: 12.600,- €
Kedvezményes ár iránt érdeklődni
ITT tud!
 
 

További Eterna órákért kattintson ide >>>

Eterna

A cég két alapító tagja Urs Schild és Joseph Girand 1851-ben nyitotta meg első műhelyét, mely az első húsz évben nem mutatott kiugró teljesítményeket. Csak két évtized elmúltával, 1875-től kezdték saját órákat piacra dobni, ezzel egy időben vették fel az Eterna márkanevet.

A cég modelljei főként elegánsak és mértéktartóak voltak, egyetlen újdonság, melyet bevezettek, az ébresztő funkció volt, mely által keresettebbé váltak a modellek, bár ez igen kevés volt ahhoz, hogy jelentősen betörjenek az ismert nevek közé.

Eterna modellek:

  • Eterna Madison
  • EternaVaughan
  • Eterna Soleure
  • Eterna Kon Tiki

Golyóscsapágyas rotor

1948-ban az Eterna egy pillanat alatt híressé vált, amikor előálltak az új fejlesztésükkel, a golyóscsapágyas rotorral, ami egy forradalmi finommechanikai találmány. A találmányt nagyon sok órás cég átvette és használja, technikailag fontos lépés volt az órák történelmében.

Később a golyók alapanyagát acélról kerámiára változtatták, ezzel küszöbölve ki a kenést, mint szükséges funkciót, de az alapelv az eredeti, mai napig nagyon sok óra esetében alkalmazzák.

Kon Tiki

Ennek a modellnek roppant érdekes története van. 1947-ben Thor Heyerdahl érdekes félreértés áldozata lett. A viking időkből fennmaradt írásos emlékek alapján a polinézek istenét Tikinek, a perui napistent Kon-Tikinek hívták. Thor Heyerdahl erősen feltételezte, hogy a két népnek közös gyökerei lehetnek, nem hitt a véletlen egybeesésben. Azt gondolta, hogy a polinézek korábban inkák voltak, akik valami elől kénytelenek voltak a szigetvilágba menekülni.

Ezt a feltételezését olyan formán szerette volna bizonyítani, hogy a korabeli technikát alkalmazva megtegye ugyanezt az utat. A hajót balsafából készítették, majd elnevezték Kon-Tikinek, és Thor Heyerdahl hatodmagával tengerre szállt. Nem egészen száz nap alatt sikerült a kijelölt utat megtennie, amiben nagy segítségére volt a navigációban Eterna órája.

Thor Heyerdahl tiszteletére készült el a Kon Tiki modell, mely 1958-ban került a nagyközönség elé. A modell elkészítésének irányvonala egy közepes árú, egyben korszerű óra volt. A modell nagy sikert aratott, azóta számos változata is elkészült.
 

Órák egyedi megrendelésre is!

Érdeklődjön ITT!

Használt óráját napi áron beszámítjuk!


keresőguru honlapkészítés Sitemap