látogató számláló
 Oldaltérkép Aktuális
 


Movado

„folyamatosan mozgásban lévő”

Pontosan ezt jelenti a movado kifejezés eszperantó nyelven, ami teljes mértékben kifejezi a cég alkalmazkodását, változékonyságát, újszerűségét.

A cég eredeti neve Ditesheim volt, melyet az alapítóról Achille Ditesheim-ről kapott. Az első műhely megnyitására 1881-ben került sor La Chaux-de-Fonds-ban, ahová az emigráns család a porosz fennhatóság elől menekült. Hamarosan virágzó műhellyé vált a családi vállalkozás, és az alapító két fia is csatlakozott, Leopold és Izidor.

A cégre mindvégig az igazán eredeti ötletek alapján készült óratokok voltak jellemzők, pontosan ez ragadta meg a közönség érdeklődését.

A Movado leghíresebb modelljei, az Ermeto, az Andy Warhol Times/5, valamint a Polyplan.

Ermeto

A modell első prototípusa 1926-ban került a közönség elé, és meglepő újítást tartalmazott. Az óra egy zárt tokba került, mely nem csupán roppant elegáns megoldása volt a zsebóráknak hölgyek számára, hanem egy technikai vívmányt is magában rejtett.

A mechanikus szerkezetet működtető rugókat az óratok kinyitása és becsukása húzza fel, mely által mondható, hogy automata felhúzó rendszert kapott. A szokatlan, ám roppant kényelmes megoldás nagy népszerűséget vívott ki a ’30-as években, azóta számos változata készült el.

Andy Warhol Times/5

Ez a modell egyedülálló külsővel rendelkezik, az alapötletet és a vázlatokat a pop-art kultúra neves alakja, Andy Warhol biztosította. Az elnevezésben található ötös szám az ötlapos óratokot jelöli, melyek egymáshoz illeszkednek, mintegy karkötő szerűen. A számlapokat New York különböző városképei díszítik futurisztikus ábrázolásban.

Ezt a modellt soha nem hozta forgalomba a Movado, mindössze 250 darab készült belőle, kizárólag múzeumok és gyűjtők számára.

Polyplan

A Polyplan modell első darabja 1912-ben készült el, és szintén különleges, korát megelőző formatervezése tette előtérbe a többi cég modelljeivel szemben.

Az óratok hosszanti görbülete pontosan olyan mértékű, hogy az finoman illeszkedjen viselője csuklójához. Ez természetesen technikai problémákat vetett fel a szerkezet beépítésével kapcsolatban, mely bravúros megoldást kívánt. A célt elérték, ám olyan költségekkel járt az új beépítési technológia, hogy csak néhány példány készült a modellből.

Kedvezményes ár iránt érdeklődni
 ITT tud!


Órák egyedi megrendelésre is!

Érdeklődjön ITT!

Használt óráját napi áron beszámítjuk!


keresőguru honlapkészítés Sitemap