látogató számláló
 Oldaltérkép Aktuális
 


Officine Panerai

Guido Panerai 1865-ben alapította cégét Firenzében, majd két évvel később leszerződött az olasz hadsereggel, mely együttműködés rendkívüli módon meghatározó lett a későbbi modellekre.

1938-ban is ez az órásház szerelte fel a haditengerészet búvárait, mely révén a MAS modellel állt elő. Ez a vadonatúj fejlesztésű modell Rolex mechanikával rendelkezett. Az órásház csak jóval később kezdett a szélesebb közönség felé fordulni, de azok a modellek is nagymértékben magukon viselik a katonai jelleget.

Tengeralattjárók fedélzetén

Az Officine Panerai márka első tenger alatti útja már az első világháború alatt megtörtént, a Motosdafi Anti Sommergibile katonai egység birtokában. Az egység híressé vált, amikor elsüllyesztette azt a páncélos hajót, mely a Monarchia érdekeit szolgálta. A hadi tengeralattjáró fedélzetén már akkor is ott volt a Panerai márka.

Luminor

Ez a modell kifejezetten a haditengerészet számára készült 1941-ben. Az első modellek neve Radiomir volt, a számjegyeket borító rádium borítás miatt. A későbbiekben, amikor már nyilvánvalóvá vált a rádium káros hatása, a rádiumot tritiummal váltották ki. Ekkor szükségessé vált a rádiumra utaló név, a Radiomir megváltoztatása, akkor kapta új névként a Luminort.

Több olyan tulajdonsága is van ennek a modellnek, melynek célja véletlenül sem esztétikai, sokkal inkább a tengerészet kívánalmainak felel meg. Már a méretek is szembeötlőek, hiszen az óra 47 milliméteres, ami sokkal nagyobb a szokásosnál.

A számlapot domborított üveg borítja, mely teljes mértékben kiküszöböli a víz torzító hatását, így víz alatt is könnyen leolvasható a számlap.

A modell különlegessége a felhúzó körüli kidomborodás, mely teljes mértékben megakadályozza a véletlenszerű elállítódást. A kidomborodást fel kell pattintani, másként lehetetlen beállítani. Mai változatoknál már szükségtelen lenne ez a berendezés, de olyannyira a modell védjegyévé vált, hogy a legújabb változatok ugyanúgy megkapják ezt a kiegészítőt.

Kedvezményes ár iránt érdeklődni ITT tud!


Órák egyedi megrendelésre is!

Érdeklődjön ITT!

Használt óráját napi áron beszámítjuk!


keresőguru honlapkészítés Sitemap